10 Hal keren yang bisa kamu print di Mei 2020. kamu yang suka fotografi pasti suka nomer 8!

benda benda ini berguna buat kamu yang lagi kena lockdown juga lho~

paan nieh?

Hi! Selamat datang di Tridiku.com! hari ini Tridiku mau menunjukkan ke kalian 10 benda keren yang bisa kamu buat (atau Tridiku buatin juga bisa :)) selama bulan Mei ini.

kalau kamu bosen ngeliat benda 3d print yang itu itu aja dan rada kurang fungsional, tenang aja cui! benda benda ini useful dan bisa menyokong perkembangan skill yang lagi kamu coba kembangkan ditengah lockdown. selain itu banyak benda ini yang cocok untuk kamu yang gadget mania, suka fotografi lho! jadi tanpa basa basi lagi, mari cekidot!

1. Iron Man SD Card Holder

Iron Man, everyone’s favorite.

Ngangap
Mingkem
Bareng sama War Machine

kalau kamu :
a. suka Marvel Cinematic Universe
b. sering menggunakan micro SD, SD Card, dan Flash Disk
c. sering kehilangan micro SD, SD Card, dan Flash Disk

maka, kamu harus punya benda . I mean look, dont you want it? Tony Stark may have left us, but his legacy carries on in the form of this SD card holder.

You can find it on : Thingiverse Extrachegg

2. Measuring Cube

Ngukur Beras
Rupa rupa warnanya~

Measuring Cube, kecil, compact, simple. paling mantep buat kamu yang suka masak atau ngukur nutrisi yang masuk ke tubuh kamu. benda ini bisa menghemat banyak ruang yang kamu gunakan untuk measuring cup dan measuring spoon. cocok banget dibuat bulan ini karena, obviously, orang banyak buat kue kayaknya untuk menyambut Hari Raya.

Measuring Cup dan Spoon, riweuh

Namun karena sifat 3d print yang dibuat lapis per lapis, pastikan kamu hanya menggunakan Measuring Cube ini untuk bumbu kering aja ya, biar nggak ada moisture yang masuk ke dalam Measuring Cubenya!

you can find it on : Thingiverse iomaa

3. Zip Toggle / Pegangan Ritsletting

Ga ada lagi ceritanya kamu cubit cubit ritsletting biar bisa nutup tas kamu

pernah kejadian pegangan risletting kamu patah? copot? ilang? no worries pal, kamu bisa 3d print pegangannya biar ngebuka ritsletting tas kamu ga ribet.

you can find it on : MyMiniFactory Josh Forwood

4. Impossible Table

How come?

bukan sulap, bukan sihir, cuma science dalam bidang Tensegrity (tensional integrity). Impossible Table ini bagus buat ngehias rumahmu, sehingga pas lockdown beres dan temen temen kamu maen ke rumah, kamu dikira pesulap.

terlepas dari fungsi entertainmentnya Tensegrity digunakan juga dalam beberapa aplikasi dunia nyata lho, bisa dilihat di tautan youtube dibawah ya!

you can find it on : Thingiverse Oak600

5. Bottle Opener and Bottle Cap Gun

pew, pew, pew pew pew!
gak cuman buat botol bir doang kok.

bisa digunakan bukan hanya dengan tutup botol bir saja, bottle opener cocok buat kamu yang isen dan suka minum teh botol so*ro. cocok dibuat sekarang biar pas udah gak lockdown kamu udah siap dengan benda keren buatanmu :).

liat keseruannya di youtubesatu ini

you can find it on : Thingiverse 3Deddy

6. Shoe Support Wall Mount

lantai bersih dari sepatu berserakan

kalau kamu tinggal bareng banyak orang, ditempat sempit, salah satu kendala yang kamu mungkin temui adalah sepatu berserakan di depan pintu rumah.

walaupun sekarang orang Indonesia jarang jalan jalan, tapi punya pintu depan atau tempat nyimpen sepatu yang rapih adalah dambaan semua manusia bukan? (atau setidaknya dambaan tridiku lah, sendal rada berantakan disini 🙁 )

you can find it on : Thingiverse andy25lion

7. Reittec Auto Polisher

ga ribet ribet banget kok

jujur jujuran, kadang kadang males juga ngamplas hasil printing, ye gak? well, sekarang bermodalkan silicon carbide, hasil print printan, beberapa bearing, dan motor, kamu ga perlu capek lagi. ditengah bulan dimana pasti yang punya 3d printer sedang sering seringnya pakai 3d printernya (gabut di rumah soalnya kan) auto polisher bisa jadi tambahan yang bagus biar hasil printmu superior dibandingin yang lain.

Mulush boii

you can find it on : Thingiverse reitter_m

dan yang udah Tridiku bilang diawal nih, buat kamu penggemar fotografi

8. Photography Turn Table

hooo buat ini ternyata

kamu jualan benda kecil kecil imut imut? tapi susah banget bikin foto bagus? good then, Turn Table cocok parah buat kamu. desain turn table yang satu ini ga perlu pake servo servo motor motoran, jadi kamu yang nggak ngerti mekanika dan kelistrikan tenang aja. Turn Table ini berputar dengan energi nasi putih alias tenaga manusia, dan bisa banget bikin hasil foto ciamik biar kamu bisa lebih pamer.

Selain itu dengan dikombinasikan dengan hp mu Turn Table ini juga bisa dipake untuk bikin 3D model lho! karena sekarang udah ada aplikasi 3D scanner di Google Play Store dan App Store, tapi ini bahasan untuk nanti nanti aja ya!

yang buat desain turn table ini dengan baik hatinya buatin tutorial buat bendanya di youtube lho! yo di cek!

you can find it on : Thingiverse Bribro12

9. Automatic Turn Table

kayak timbangan kue gak sih?

ini versi automaticnya Turn Table diatas. lebih canggih dengan display lcd dan beberapa model putaran yang bisa disesuaikan kecepatan dan tipe putarannya. Automatic Turn Table ini agak ribet dibuat dibanding adeknya, tapi kualitas fotonya pasti lebih bagus karena versi automatis ini lebih stabil dari adeknya.

you can find it on : Thingiverse Bribro12

10. Groovi Monster Amplifier

Jedag Jedug modal HP doang

yang ini cocok buat kamu yang suka jedug jedug sendirian di kamar. dengan 3D Printed Groovi Monster ini bulan Mei mu gabakal sepi karena kamar kamu bakal tambah berisik. berdasarkan testimoni orang di youtube sih, amplifikasi suarangnya berasa poll kalau pake Groovi Monster Amplifier ini.

you can find it on : Cults3D 3DShook

Conclusion

jadi itu adalah beberapa benda yang kamu bisa print di Bulan Mei ini. Tridiku juga mau ngeprint beberapa benda yang kita pikir keren sih hehe, terutama yang Iron Man itu lho.

tapi dari semua yang sudah ditampilkan diatas, hal yang paling pasti adalah kondisi lockdown bukan jadi halangan buat kamu berkembang dan membuat benda untuk meningkatkan kreatifitasmu. jadi, teruslah membuat kawan kawan, Tridiku siap membantu kamu semua! tetap semangat, tetap sehat, cepat sukses! cheerio!

kamu bisa cek artikel seru lain tentang langkah langkah memulai bisnis 3d printing, perkembangan teknologi 3d printing, sampai cara memilih filamen terbaik buat kamu di blog Tridiku lho, tinggal klik disini aja!

dan kalau kamu mau follow instagram Tridiku untuk tau projek apa yang sedang kita kerjakan, kamu bisa cek disini juga ya!

Kamu akan tertarik membaca artikel ini!

This Post Has 36 Comments

  1. cheap flights

    I constantly emailed this website post page to all my contacts, for the reason that if like to read it after that my contacts will too.

  2. cheap flights

    We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

    Your website provided us with valuable information to work on. You’ve done
    an impressive job and our entire community will
    be grateful to you.

  3. cheap flights

    Everyone loves what you guys tend to be up too.
    This kind of clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I’ve included you guys to our blogroll.

  4. cheap flights

    It’s an amazing paragraph designed for all the web users; they will
    get benefit from it I am sure.

  5. cheap flights

    I just could not depart your web site before suggesting that I actually loved the standard
    info a person supply on your guests? Is going to be back regularly to inspect new posts

  6. cheap flights

    Wow, this article is pleasant, my younger sister is analyzing such things, thus I am going
    to inform her.

  7. cheap flights

    Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your
    blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole
    thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog
    writers? I’d really appreciate it.

  8. cheap flights

    I get pleasure from, result in I discovered exactly what I was
    taking a look for. You’ve ended my 4 day long hunt!
    God Bless you man. Have a nice day. Bye

  9. cheap flights

    I blog quite often and I genuinely appreciate your content.
    This article has truly peaked my interest.
    I will book mark your website and keep checking for new information about once
    per week. I subscribed to your Feed as well.

  10. cheap flights

    Hi there friends, how is all, and what you would like to say concerning
    this paragraph, in my view its truly remarkable designed for me.

  11. cheap flights

    I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing
    problems with your blog. It looks like some of the written text on your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback
    and let me know if this is happening to them too? This may be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
    Kudos

  12. cheap flights

    Truly no matter if someone doesn’t know afterward its up to other users that they will assist, so here it
    takes place.

  13. cheap flights

    Asking questions are actually good thing if you are not understanding something entirely, but this paragraph
    gives fastidious understanding even.

  14. cheap flights

    I quite like looking through an article that
    will make people think. Also, thanks for permitting me to comment!

  15. cheap flights

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site?
    My blog is in the very same area of interest as yours and
    my visitors would really benefit from some of the information you provide here.
    Please let me know if this ok with you. Thank you!

  16. cheap flights

    I really like what you guys are usually up too.
    Such clever work and reporting! Keep up the terrific works guys I’ve added you
    guys to blogroll.

  17. cheap flights

    whoah this weblog is magnificent i like studying your posts.
    Stay up the good work! You know, a lot of individuals are looking round for this info, you can help them greatly.

  18. tinyurl.com

    Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.

    I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new
    posts.

  19. cheap flights

    I absolutely love your website.. Great colors & theme.
    Did you make this amazing site yourself? Please reply back
    as I’m hoping to create my own personal blog and would like
    to find out where you got this from or just what the theme is named.
    Cheers!

  20. Hello there, I believe your website could be having web browser
    compatibility issues. When I take a look at your blog
    in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer,
    it’s got some overlapping issues. I merely wanted to
    provide you with a quick heads up! Aside from that,
    fantastic website!

  21. Actually no matter if someone doesn’t be aware of after
    that its up to other viewers that they will help,
    so here it takes place.

  22. tinyurl.com

    of course like your website however you need to check the spelling on quite a few
    of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come again again.

  23. If some one desires to be updated with latest technologies afterward he must be go to see this web page and be up to date every
    day.

  24. minecraft games

    Hi, after reading this amazing article i am also delighted to share my know-how here with friends.

  25. zortilonrel

    Thanks , I have recently been looking for information about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

  26. Valuable information. Fortunate me I found your website by accident, and I am surprised why this accident didn’t took place earlier! I bookmarked it.

  27. web hosting a

    Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it
    up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
    Do you have any points for novice blog writers? I’d really appreciate
    it.

  28. asmr with

    I all the time used to read article in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

  29. of quest bars

    Right here is the right blog for anybody who would
    like to find out about this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
    You certainly put a new spin on a subject that’s been written about for decades.
    Great stuff, just excellent! quest bars http://bitly.com/3C2tkMR quest
    bars

Tinggalkan Balasan

© TRIDIKU | Surabaya, Indonesia

Gedung Forensik. Institut Teknologi Sepuluh Nopember (ITS) Surabaya

Background from freepik.com

id_IDIndonesian

Daftar Sekarang untuk Memulai Bisnismu!

Kami tidak akan pernah menyebarkan informasi dan data diri anda

JANGAN LEWATKAN INFO MENARIK LAINNYA!