10 Hal keren yang bisa kamu print di Mei 2020. kamu yang suka fotografi pasti suka nomer 8!

benda benda ini berguna buat kamu yang lagi kena lockdown juga lho~

paan nieh?

Hi! Selamat datang di Tridiku.com! hari ini Tridiku mau menunjukkan ke kalian 10 benda keren yang bisa kamu buat (atau Tridiku buatin juga bisa :)) selama bulan Mei ini.

kalau kamu bosen ngeliat benda 3d print yang itu itu aja dan rada kurang fungsional, tenang aja cui! benda benda ini useful dan bisa menyokong perkembangan skill yang lagi kamu coba kembangkan ditengah lockdown. selain itu banyak benda ini yang cocok untuk kamu yang gadget mania, suka fotografi lho! jadi tanpa basa basi lagi, mari cekidot!

1. Iron Man SD Card Holder

Iron Man, everyone’s favorite.

Ngangap
Mingkem
Bareng sama War Machine

kalau kamu :
a. suka Marvel Cinematic Universe
b. sering menggunakan micro SD, SD Card, dan Flash Disk
c. sering kehilangan micro SD, SD Card, dan Flash Disk

maka, kamu harus punya benda . I mean look, dont you want it? Tony Stark may have left us, but his legacy carries on in the form of this SD card holder.

You can find it on : Thingiverse Extrachegg

2. Measuring Cube

Ngukur Beras
Rupa rupa warnanya~

Measuring Cube, kecil, compact, simple. paling mantep buat kamu yang suka masak atau ngukur nutrisi yang masuk ke tubuh kamu. benda ini bisa menghemat banyak ruang yang kamu gunakan untuk measuring cup dan measuring spoon. cocok banget dibuat bulan ini karena, obviously, orang banyak buat kue kayaknya untuk menyambut Hari Raya.

Measuring Cup dan Spoon, riweuh

Namun karena sifat 3d print yang dibuat lapis per lapis, pastikan kamu hanya menggunakan Measuring Cube ini untuk bumbu kering aja ya, biar nggak ada moisture yang masuk ke dalam Measuring Cubenya!

you can find it on : Thingiverse iomaa

3. Zip Toggle / Pegangan Ritsletting

Ga ada lagi ceritanya kamu cubit cubit ritsletting biar bisa nutup tas kamu

pernah kejadian pegangan risletting kamu patah? copot? ilang? no worries pal, kamu bisa 3d print pegangannya biar ngebuka ritsletting tas kamu ga ribet.

you can find it on : MyMiniFactory Josh Forwood

4. Impossible Table

How come?

bukan sulap, bukan sihir, cuma science dalam bidang Tensegrity (tensional integrity). Impossible Table ini bagus buat ngehias rumahmu, sehingga pas lockdown beres dan temen temen kamu maen ke rumah, kamu dikira pesulap.

terlepas dari fungsi entertainmentnya Tensegrity digunakan juga dalam beberapa aplikasi dunia nyata lho, bisa dilihat di tautan youtube dibawah ya!

you can find it on : Thingiverse Oak600

5. Bottle Opener and Bottle Cap Gun

pew, pew, pew pew pew!
gak cuman buat botol bir doang kok.

bisa digunakan bukan hanya dengan tutup botol bir saja, bottle opener cocok buat kamu yang isen dan suka minum teh botol so*ro. cocok dibuat sekarang biar pas udah gak lockdown kamu udah siap dengan benda keren buatanmu :).

liat keseruannya di youtubesatu ini

you can find it on : Thingiverse 3Deddy

6. Shoe Support Wall Mount

lantai bersih dari sepatu berserakan

kalau kamu tinggal bareng banyak orang, ditempat sempit, salah satu kendala yang kamu mungkin temui adalah sepatu berserakan di depan pintu rumah.

walaupun sekarang orang Indonesia jarang jalan jalan, tapi punya pintu depan atau tempat nyimpen sepatu yang rapih adalah dambaan semua manusia bukan? (atau setidaknya dambaan tridiku lah, sendal rada berantakan disini 🙁 )

you can find it on : Thingiverse andy25lion

7. Reittec Auto Polisher

ga ribet ribet banget kok

jujur jujuran, kadang kadang males juga ngamplas hasil printing, ye gak? well, sekarang bermodalkan silicon carbide, hasil print printan, beberapa bearing, dan motor, kamu ga perlu capek lagi. ditengah bulan dimana pasti yang punya 3d printer sedang sering seringnya pakai 3d printernya (gabut di rumah soalnya kan) auto polisher bisa jadi tambahan yang bagus biar hasil printmu superior dibandingin yang lain.

Mulush boii

you can find it on : Thingiverse reitter_m

dan yang udah Tridiku bilang diawal nih, buat kamu penggemar fotografi

8. Photography Turn Table

hooo buat ini ternyata

kamu jualan benda kecil kecil imut imut? tapi susah banget bikin foto bagus? good then, Turn Table cocok parah buat kamu. desain turn table yang satu ini ga perlu pake servo servo motor motoran, jadi kamu yang nggak ngerti mekanika dan kelistrikan tenang aja. Turn Table ini berputar dengan energi nasi putih alias tenaga manusia, dan bisa banget bikin hasil foto ciamik biar kamu bisa lebih pamer.

Selain itu dengan dikombinasikan dengan hp mu Turn Table ini juga bisa dipake untuk bikin 3D model lho! karena sekarang udah ada aplikasi 3D scanner di Google Play Store dan App Store, tapi ini bahasan untuk nanti nanti aja ya!

yang buat desain turn table ini dengan baik hatinya buatin tutorial buat bendanya di youtube lho! yo di cek!

you can find it on : Thingiverse Bribro12

9. Automatic Turn Table

kayak timbangan kue gak sih?

ini versi automaticnya Turn Table diatas. lebih canggih dengan display lcd dan beberapa model putaran yang bisa disesuaikan kecepatan dan tipe putarannya. Automatic Turn Table ini agak ribet dibuat dibanding adeknya, tapi kualitas fotonya pasti lebih bagus karena versi automatis ini lebih stabil dari adeknya.

you can find it on : Thingiverse Bribro12

10. Groovi Monster Amplifier

Jedag Jedug modal HP doang

yang ini cocok buat kamu yang suka jedug jedug sendirian di kamar. dengan 3D Printed Groovi Monster ini bulan Mei mu gabakal sepi karena kamar kamu bakal tambah berisik. berdasarkan testimoni orang di youtube sih, amplifikasi suarangnya berasa poll kalau pake Groovi Monster Amplifier ini.

you can find it on : Cults3D 3DShook

Conclusion

jadi itu adalah beberapa benda yang kamu bisa print di Bulan Mei ini. Tridiku juga mau ngeprint beberapa benda yang kita pikir keren sih hehe, terutama yang Iron Man itu lho.

tapi dari semua yang sudah ditampilkan diatas, hal yang paling pasti adalah kondisi lockdown bukan jadi halangan buat kamu berkembang dan membuat benda untuk meningkatkan kreatifitasmu. jadi, teruslah membuat kawan kawan, Tridiku siap membantu kamu semua! tetap semangat, tetap sehat, cepat sukses! cheerio!

kamu bisa cek artikel seru lain tentang langkah langkah memulai bisnis 3d printing, perkembangan teknologi 3d printing, sampai cara memilih filamen terbaik buat kamu di blog Tridiku lho, tinggal klik disini aja!

dan kalau kamu mau follow instagram Tridiku untuk tau projek apa yang sedang kita kerjakan, kamu bisa cek disini juga ya!

Kamu akan tertarik membaca artikel ini!

57 replies on “10 Hal keren yang bisa kamu print di Mei 2020. kamu yang suka fotografi pasti suka nomer 8!”

We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

Your website provided us with valuable information to work on. You’ve done
an impressive job and our entire community will
be grateful to you.

Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your
blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole
thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog
writers? I’d really appreciate it.

I blog quite often and I genuinely appreciate your content.
This article has truly peaked my interest.
I will book mark your website and keep checking for new information about once
per week. I subscribed to your Feed as well.

I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing
problems with your blog. It looks like some of the written text on your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback
and let me know if this is happening to them too? This may be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
Kudos

Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site?
My blog is in the very same area of interest as yours and
my visitors would really benefit from some of the information you provide here.
Please let me know if this ok with you. Thank you!

I absolutely love your website.. Great colors & theme.
Did you make this amazing site yourself? Please reply back
as I’m hoping to create my own personal blog and would like
to find out where you got this from or just what the theme is named.
Cheers!

Hello there, I believe your website could be having web browser
compatibility issues. When I take a look at your blog
in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer,
it’s got some overlapping issues. I merely wanted to
provide you with a quick heads up! Aside from that,
fantastic website!

of course like your website however you need to check the spelling on quite a few
of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come again again.

Thanks , I have recently been looking for information about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it
up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
Do you have any points for novice blog writers? I’d really appreciate
it.

Right here is the right blog for anybody who would
like to find out about this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
You certainly put a new spin on a subject that’s been written about for decades.
Great stuff, just excellent! quest bars http://bitly.com/3C2tkMR quest
bars

Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
where I could locate a captcha plugin for my comment form?
I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding
one? Thanks a lot!

I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this
blog. I really hope to see the same high-grade blog posts by you in the future as well.

In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now
😉

Greetings I am so grateful I found your website, I really found you
by accident, while I was browsing on Google for something else,
Regardless I am here now and would just like to say thank you for a fantastic post and a all
round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment
but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
Please do keep up the fantastic b.

I just like the valuable info you provide in your articles.
I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently.
I am moderately certain I’ll learn many new stuff proper here!
Best of luck for the following!

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I
would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
I am looking forward for your next post, I will try to get the hang
of it!

The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so
she can be a youtube sensation. My iPad is now
destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but
I had to share it with someone!

My brother recommended I may like this web site. He used to be entirely right.
This submit actually made my day. You can not believe simply how a
lot time I had spent for this info! Thank you!

Terrific work! That is the kind of information that should be shared across
the net. Shame on Google for now not positioning this publish higher!
Come on over and consult with my site . Thanks =)

Woah! I’m really digging the template/theme of this site.
It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
tough to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
I must say you’ve done a great job with this.
In addition, the blog loads very fast for me on Chrome.
Exceptional Blog!

After checking out a handful of the blog articles
on your web page, I seriously like your way of blogging.
I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.

Please check out my website as well and let me know what you think.

Link exchange is nothing else except it is only placing the other person’s weblog link on your page at proper place and other person will also do similar in favor
of you.

Hello I am so excited I found your web site, I really found you by accident, while I was looking on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome job.

Thanks for another informative website. The place else may I am getting that kind of information written in such an ideal means? I’ve a mission that I’m simply now operating on, and I’ve been at the look out for such information.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© TRIDIKU | Surabaya, Indonesia

Gedung Forensik. Institut Teknologi Sepuluh Nopember (ITS) Surabaya

Background from freepik.com

Daftar Sekarang untuk Memulai Bisnismu!

Kami tidak akan pernah menyebarkan informasi dan data diri anda

JANGAN LEWATKAN INFO MENARIK LAINNYA!